Roofvogels hebben klauwen met scherpe nagels, met drie tenen vooruit en één teen achteruit en een grote kromme snavel.
jachtvogels681x206Roofvogels jagen overdag. Roofvogels worden daarom ook wel dagroofvogels genoemd indien men de uilen ook tot de roofvogels rekent. In dat geval hebben uilen de groepsnaam nachtroofvogels. Uilen vormen een eigen orde, de strigiformes en ze zijn niet verwant, noch aan de falconiformes (valken en caracara’s) of de accipitriformes (andere roofvogels). Uilen hebben overigens ook klauwen, maar dan met twee tenen naar voren en twee naar achteren en de kromme snavel is korter dan bij (dag-)roofvogels. Verder zijn uilen volledig aangepast aan jagen in het donker, hoewel er ook soorten overdag jagen.

Enkele begrippen die geregeld terugkomen:
Een braakbal bestaat uit de onverteerde resten van dieren: haren, botjes, nagels, keverschilden. De braker heeft twee magen; een die het voedsel verteert en een die de onverteerbare delen tegenhoudt en samenkneedt tot een bal. De bekendste dieren die braakballen maken zijn uilen.

Plukplaats, plukken: veren van de prooi uittrekken of wegbijten. Als de punt van de veren er nog aanzit, is de dader een roofvogel en als de veren zijn afgebeten was het een zoogdier.

Horst: groot nest van een roofvogel, broedplaats van takken in een boom of op een rots.

De uil, met zijn 2 ogen pal aan de voorkant, heeft geen zijzicht, maar kan zijn kop 3/4slag omdraaien!

Dieren die op kikkerachtigen jagen als reigers, ooievaars, marterachtigen als de bunzing, ook vos, buizerd, zwarte kraai, meeuwen e.a. spuwen sterrenschot (of heksensnot) uit. In hun maag zwelt het niet verteerbare hydrofiele ei-omhulsel uit resten van een zwangere kikker of pad op, waarna de gelatine-achtige substantie wordt uitgebraakt. digestie – truc -4 -

 


Sommige mensen dromen van grootse dingen,
terwijl anderen wakker blijven en ze realiseren