lintwormIk heb meermaals het verhaal gehoord en gelezen dat je een lintworm kan verwijderen door enkele dagen te vasten en dan met open mond boven een kom met warme melk (of zelfs koffie,..) te zitten. Op zoek naar voedsel komt hij er vanzelf uit. Voorzichtig helemaal er uit trekken, zodat er niet 1 stukje blijft zitten. Want dat zou weer een nieuwe worden. Ik heb nergens uit een betrouwbare bron bevestiging kunnen vinden.

Hoe zit het nu eigenlijk met die lintworm. Iemand ervaring ermee? Kan je die lokken? Hoe? Met wat?

>> De wortelstok van de mannetjesvaren (Dryopteris filix-mas) is giftig, maar wordt wel al eeuwen gebruikt als middel tegen lintwormen (Toenia saginata, ea ingewandswormen en ongemakken). De floroglucinolverbindingen filmarone en aspinidol werken zenuwverlammend waardoor de worm loslaat van de darmwand en kan afgedreven worden. Daarom is combinatie met een sterk laxeermiddel (bv ricinusolie of vuilhout ) aangeraden. Zowel de worm als het middel verdwijnen dan snel uit het lichaam zodat de kans op schadelijke bijwerking minder is.<<

(Kaigan) Gelukkig heb ik geen ervaring met lintwormen. Lintwormen lok je niet naar buiten, maar verdrijf je. Hiervoor gebruik je kruiden die veel thujon bevatten, zoals Boerenwormkruid of Alsem. Thujon is in principe giftig, gebruik de kruiden altijd onder begeleiding van een deskundige! Zwangere vrouwen mogen dit soort kruiden niet gebruiken vanwege de aborterende werking van het thujon. Geen kruidje om een lekkere bak thee van te maken dus. Patrick

(ad) Zou het dan wat men noemt een 'broodje aap' of 'stadslegende' zijn? Ik heb het verhaal vaak als 'echt' horen vertellen. (Maar nooit van iemand die het zelf gedaan had.)

(Kaigan) Wat heb je dan gehoord? Toch niet dat je een biefstuk voor je anus of mond moet houden hè!? De lintworm leeft van de brij in je darmen die zou niet eens iets met een onbewerkte biefstuk kunnen doen. Wat mij betreft mag dit meteen door naar het rijk der fabelen. Patrick

(ad) Geen biefstuk. Wel dat je eerst een paar dagen moet vasten, om de lintworm ook hongerig te maken. En dan met open mond (HMMM) boven een kom warme melk (anderen zeggen koffie,...) gaan zitten.
Daar komt hij naar toe, en dan trek je hem voorzichtig (want ze zijn lang, en geleed) helemaal er uit. Nooit gehoord?

Maar ik zou dus graag, als dat zo werkt, dat horen van iemand die het zelf heeft gedaan.
Of 't is nep...

(Kaigan) Ik kende deze 'methode' niet, maar ik neem 'm niet serieus. Heeft de lintworm wel een reukorgaan? De geur van melk of koffie kan via de mond nooit de darmen bereiken, via een lekdicht rectum is dit ook uitgesloten.

Maar ik heb een open visie, dus ik ben benieuwd of zich iemand meldt. Patrick

(ven.benzin) ons bomma zei altijd met uiensoep en dan de kop afhakken ma heb het nog nooit gezien hoor!!! zou wel eens grappig zijn!
greetz