Ingestuurde berichten:

contact

snel en rechtstreeks via een post  in de facebook groep https://www.facebook.com/groups/tOverleven/ )

(of stuur je mail naar:   toverm)

Laat maar komen...

Beste Hugo, wat een terechte site heb je hier aangeboden! Ik zal met veel plezier proberen bij te blijven. Bovendien stuur ik hem meteen door naar mijn kinderen. Je weet nooit wanneer de vonk van interesse overslaat. Dank! Hartelijke groet,

Gwendolyn


Bedankt, ik hoop dat je kinderen er vroeg of laat ook wat aan hebben.
Daar doen we het voor...

Hallo Hugo, een tweetal vragen:
Als ik op uw website kom dan zie ik dat er xx gasten zijn een geen leden online. Kan ik mijzelf ergens lid maken en wat zijn hiervan de voordelen?
Heel fijn dat er zoveel informatie beschikbaar is, maar als internet niet beschikbaar is dan zou ik de informatie toch graag op mijn eigen computer kunnen raadplegen. Is er een download mogelijkheid van alle informatie?


Gezien het Forum door een FBpagina vervangen is, is lid worden niet meer nodig. Welkom!

Een download  (+ 670 blz A4) is niet mogelijk. De site wordt ook nog steeds verder aangevuld.
Maar de info is ook te raadplegen zonder internet of elektriciteit: het is als boek te verkrijgen.

 

Wat een geweldige site! Sinds een paar jaar ben ook ik me aan het voorbereiden op 'wat als...' ik ben aan een cursus kruidengeneeskunde begonnen, terwijl mijn vriend permacultuur is gaan leren en toepassen. Ik heb nog nooit, op een enkel boek na, zoveel overlevingstips bij elkaar gezien. Dank voor het verzamelen én publiceren!

Op mijn eigen site wil ik ook zelfvoorzienende tips gaan plaatsen, zou ik er zo nu en dan (met bronvermelding of verwijzing) mogen 'lenen'.
Ga door met het goede werk!

Hartelijke groet,
Patrick

Bedankt !
Delen (minder dan de helft) van een artikel overnemen kan mits link/bronvermelding.
Veel succes!

Ik ben in bezit van waterput met koperen handwaterpomp. De zuiger (diam. 100 mm.) heeft het begeven.
Kun jij mij tip geven waar ik een zuiger kan kopen, of laten maken?
Bij voorbaat dank.
Meessen Leo


Er zijn dakwerkers die ook met koper werken, en machinebouwers (vooral RVS).
Maar allicht kan je beter terecht bij een hersteller of bouwer van (koperen
blaas)instrumenten.

Of zet een oproep op het forum van de website, allicht zijn er lezers die
hier meer van weten of dit soort dingen zelf doen?

Succes!

mega vette site !!!
doe dat zo verder. heb al wat extra bij geleerd. zal zeker elke week eens komen zien of er iets nieuw is toegevoegd
zelf ben ik uit ant zien naar cursussen van op je site ,voeg er snel iets toe !!!! wil nog over e.h.b.o bij leren in praktijk ...

het is .be dus ik neem aan dat je ook belg bent ? dan kan het niet te moelijk zijn om cursussen op te zoeken :)


grtz man je helpt veel mensen hier mee :)

sypho f.

 

Proficiat met deze heel mooie maar vooral heel instructieve site.
Zal zeker heel regelmatig een kijkje komen nemen.
Heb reeds veel bijgeleerd.
Dank je wel
Sabine

 

 

Hallo overlevingskunstenaar
 
Hartelijk dank voor je geweldige website.
Ik ben zo vrij geweest om een link te plaatsen van jou/jullie website op http://www.occupythenetherlands.info/
Het lijkt me belangrijk dat deze informatie een hoop mensen bereikt.
 
vriendelijke groeten, Tassita

 

 

hallo,

ik vind het werkelijk geweldig wat je op deze site hebt gezet heel veel dingen wat ik wou weten staat hier hartelijk bedankt,,,

Keep Up The Good Word;)

 

Beste Hugo,
Leuke site. Ik heb nog niet alles gelezen maar bij de verhalen over de bijen staan toch heel wat fouten. Dat kan je volgens mij beter overlaten aan mensen die er verstand van hebben of verwijzen naar een site. Trouwens we weten volgens mij nog geen 10 procent van alles wat er in de bijenvolken speelt.
Succes verder,
Sjoerd Bonnema, Fochteloo


Je hebt gelijk. Omdat ik zelf geen bijen heb komt de info van ervaren imkers en uit wetenschappelijke studies. Als er fouten of achterhaalde gegevens in staan zou het fijn zijn als je ons daarvan op de hoogte wil brengen. Ik pas het dan graag aan.

Alvast bedankt,
Vriendelijke groeten
Hugo

Beste,
 
Wij proberen momenteel een self-supporting huis/community op te zetten in de Franse Alpen (op 1050 m). In de winter meestal in de sneeuw dus (skigebied is vlakbij).
De helft van de tijd wonen we daar al.
Ik hou mij - buiten houtvoorraad aanleggen - momenteel vooral bezig met alternatieve energie, groentetuin, bronwater, enz. Geitenkaas, paddenstoelen en bijen staan op het programma van het komende jaar.
Mijn vrouwtje verdiept zich in kruidengeneeskunde, koken (op cuisinière met hout) met "on"kruid en eigen groenen, opleg van groenten en fruit, enz.
 
Als we even tijd hebben wordt er getekend, geschilderd of gemusiceerd (accordeon en gitaar).
 
We kunnen in één van de drie huizen die we daar bezitten nog een koppel logeren met dezelfde ambities, want we willen de groentetuin-activiteiten (ruilhandel ?) uitbreiden.
Ook muilezel, schapen, geiten en koeien behoren tot de mogelijkheden.

Guido Peeters & Gina Mees
Kadodderstraat 53
B-2800 Mechelen
-------------------------------
0478 56 06 61 -  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Hoi,

Ik las het stukje waar een vergelijking gemaakt wordt tussen LETS en Time Dollars. Ik kan met zekerheid zeggen dat de LETS eenheden waarmee we elkaar waarderen in de eerste plaats een waarde zijn in geleverde uren. Ook logisch want in de meeste lets groepen gaat het voornamelijk over ruilen van diensten aan elkaar, helpen op een feestje, helpen met schilderwerk, helpen met opruimen, tijd dus. Als we een taart maken voor iemand dan worden de ingrediënten vaak in Euro aangerekend maar de tijd blijft in lets-eenheden (uren dus). Maar wat doen we als we toch goederen willen ruilen? Moeilijk om het kastje dat we willen verletsen in tijd uit te drukken. Dan maken we inderdaad een vergelijking met Euro. Iedere lets groep is anders en er zijn steeds uitzonderingen te vinden (zoals de grootste letsgroep in Nederland die hoofdzakelijk goederen ruilt).

Mvg Peter,
Medebestuurder LETS Brugge (ruilhandelsysteem)

 

 

Geachte heer,
Ik heb een gietijzeren Efel kachel,  gestookt met hout. U haalt aan brood te bakken onder een omgekeerde teil op deze kachel.
Ik zocht wat meer informatie hierover, foto’s enz. Weet U onder welke site ik dit kan vinden?

François C

Je kan misschien iets vinden via 'potbrood'.
Als je een ketel neemt die groot genoeg is zodat het brood er onder kan, en met oren die niet op de kachel komen (anders is ie niet meer op te pakken), en je legt iets onder het brood (dus niet rechtstreeks op de kachel zetten), dan kan je aan de slag.
Als je er foto's van kan bezorgen, zet ik ze graag op de site.          Succes!

Beste Hugo,

Ik ontdekte zonet uw website. Wij zijn met ons gezin zo'n half jaar geleden naar Nepal verhuisd, en ik was op zoek naar info over soorten graan, omdat ik er niet wijs uit raak wat hier nu het meest verbouwd wordt en of het gewone tarwe is waar wij ons brood van bakken. Ik weet het nog steeds niet, omdat ik het eerst eens grondig moet lezen en bestuderen ( ik ken nog niet de delen van de plant...) maar zie wel reeds dat heel uw website voor mij super interessant is.

Er staat veel kostbare info op, laat die aub niet verloren gaan. Hier wonen we veel dichter bij/ met de natuur dan ik in België gewoon was. Ik ben van plan nog veel te leren! Uw website is daarbij een ideale hulp.

Daarom, van harte: bedankt!

Het allerbeste gewenst, A

(en verder, zie https://www.facebook.com/groups/tOverleven )