Een droogdraad. Je kan de was op het gras leggen, maar dan kan er langs onder weinig luchtcirculatie bij. Ophangen is beter, ook om voeding te drogen. Pennen, (was)knijpers, haken…
Hete stenen en/of heet zand, eventueel in een kist, met roosters.
Een oven, die moet wel open staan voor vocht- en luchtcirculatie. Niet te heet, drogen is niet bakken. De temperatuur is goed tussen 30 en 70 graden Celsius. Vanaf 75 graden ben je aan het pasteuriseren.
Een vuur. De warmte is nuttig, en de rook ook. Rook houdt ook insecten weg en geeft een speciale smaak.
Roosters die je boven elkaar (boven een vuur) kan monteren. Je kan ze vlechten van groene twijgen (die zijn nog soepel, plooibaar, stevig).
Als je vaak voeding en kruiden droogt kan het handig zijn een droogkast of droogtoren te maken:
een kastje met een hele reeks uitneembare leggers uit (vliegen)gaas,
waarvan je het dak meer of minder kan open zetten.

Als je in de (eventueel verwisselbare) bodem(s) openingen voorziet kan je daar met een warmtebron de lucht opwarmen, zodat die door de kast naar boven stroomt. Je kan vb. een aangepaste bodem maken voor op de kachel, voor een radiator, kaarsen…
zonnedrogerJe kan er makkelijk een zonnedroger van maken. Monteer een ruit op een kader, met aan de onderkant een zwarte plaat. De lucht tussen beide platen warmt dan in de zon snel op, en stijgt. Voorzie onderaan enkele aanvoeropeningen, en van boven uitstroomgaten. Die komen dan uiteraard uit in de onderkant van je (hoger geplaatste) droogtoren. Als je het zonnepaneel geregeld recht op de zon oriënteert heb je een hoger rendement.
Span gaas voor alle openingen, dan kunnen er geen insecten (of knagers,…) in.
Zo kan je op weinig oppervlakte veel tegelijk drogen, en kunnen wind en insecten je oogst niet overnemen.

Zet je auto in de felle zon, leg te drogen voeding op een schaal op je dashboard (maar liefst afgeschermd van direct zonlicht)... Op het einde van de dag heb je droge kruiden (of andere…)!